Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

9 μυστικά για να μην αποκτήσεις ποτέ ρυτίδες!

Απόφυγε τα καλαμάκια και άλλα 9 μυστικά της δερματολόγου για νεανικό δέρμα για πάντα!

Προτού ανοίξεις άλλο ένα καλαμάκι, το ήξερε πως σουφρώνοντας τα χείλη σου γύρω από το καλαμάκι σού προκαλεί ρυτίδες; Αν θέλεις να μειώσεις τα σημάδια της γήρανσης, υπάρχουν μερικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις από νεαρή ηλικία.

“Στη δεκαετία των 20, οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι άτρωτοι και πως δεν πρόκειται να γεράσουν ποτέ. Εκείνη όμως είναι η ηλικία που πρέπει να αποκτήσεις μερικές καλές συνήθειες, επειδή θα τις κρατήσεις σε όλη σου τη ζωή”, λέει η Dr. Debra Jaliman, δερματολόγος και συγγραφέας του Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist.

Εδώ θα βρεις τα μυστικά για να διατηρήσεις για περισσότερο καιρό τη νεανική σου λάμψη!


1. Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να ξεκινήσεις αντιγήρανση

Το οποίο ίσως σημαίνει ότι το διαβάζεις αυτό πολύ αργά. “Πάντα λέω πως όσο συντομότερα τόσο το καλύτερο, αφού αν είναι να ενδιαφερθείς για τις ρυτίδες καλό είναι να ξεκινήσεις από τώρα”, λέει η Dr. Jaliman. Το πρώτο βήμα είναι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, το οποίο θα σε προστατέψει από τη γήρανση που προκαλείται από τις UV ακτίνες του ήλιου.

2. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς αντιγήρανση, εξακολουθείς να μεγαλώνεις

Αυτά είναι τα κακά νέα: “Χάνουμε τα πάντα καθώς μεγαλώνουμε, δυστυχώς, και δεν υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις κανείς”, λέει η Dr. Jaliman. “Θα χάσεις κολλαγόνο και ελαστικό ιστό, έτσι ώστε το δέρμα σου θα χαλαρώσει. Θα γίνει πιο τραχύ και η χρωστική του δεν θα είναι τόσο ομοιόμορφη. Επίσης, όλα αυτά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα με τη βλάβη από τον ήλιο”.

3. Το να παραλείπεις το αντηλιακό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις

“Πολλοί λένε πως τους παίρνει πολύ χρόνο, είναι όμως όπως όταν πλένεις τα δόντια σου κάθε μέρα – αρκούν 30 δευτερόλεπτα”. Απ' όλες τις αντιγηραντικές κρέμες και θεραπείες που μπορείς να αγοράσεις, το αντηλιακό είναι ο πιο φτηνός και αποτελεσματικός δρόμος. Οπότε, θα θέλεις να αποκτήσεις τη συνήθεια να φοράς δείκτη προστασίας 30 κάθε μέρα.

4. Μην ξεχνάς το λαιμό (και τα χέρια)

“Πολλές φορές βλέπω ανθρώπους με νεανικό στην όψη πρόσωπο και γερασμένα χέρια και λαιμό”, εξηγεί η Dr. Jaliman. “Αυτές οι δύο περιοχές εκτίθενται χρόνια στον ήλιο, οπότε ό,τι κάνεις για το πρόσωπό σου κάνε το και για τα χέρια και το λαιμό σου”.

5. Όταν πίνεις από καλαμάκι πράγματι προκαλούνται ρυτίδες

Η μαμά σου μπορεί να σου έδινε αυτή τη συμβουλή όταν ήσουν έφηβη και αποδεικνύεται πως αυτός ο μύθος ομορφιάς είναι απόλυτα αληθινός. “Οποιοδήποτε είδος επαναλαμβανόμενης μυικής κίνησης θα προκαλέσει ρυτίδες”, παραδέχεται η Dr. Jaliman. “Αν χαμογελάς κάθε μέρα θα αποκτήσεις τις ρυτίδες του χαμόγελου ή αν συνοφρυώνεσαι θα αποκτήσεις ρυτίδες στο μέτωπο, τι να κάνεις όμως. Δεν μπορείς να στέκεσαι σαν μούμια!” Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα χρησιμοποιώντας μια κρέμα με ρετινόλη τη νύχτα γύρω από το στόμα και στο μέτωπο.

6. Η κρέμα ματιών αξίζει πραγματικά τα λεφτά της

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι το πιο λεπτό σε όλο σου το σώμα, που σημαίνει ότι εκεί είναι που θα εμφανιστούν πρώτα οι ρυτίδες. Μέχρι να φτάσεις στη μέση της δεκαετίας των 20, βρες μια κρέμα ματιών που θα διατηρεί την υγρασία στην περιοχή και θα αποτρέψει το πόδι της χήνας. Τα γυαλιά ηλίου που προστατεύουν από την ακτινοβολία UV είναι επίσης απαραίτητα όταν είσαι στην παραλία.

7. Το Α στην αντιγήρανση σημαίνει τα αντιοξειδωτικά

Το makeup μπορεί να καλύψει πολλές ατέλειες, όμως εκείνη η λάμψη υγείας από μέσα προέρχεται από μία διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Όσο διανύεις τη δεκαετία των 20, απόκτησε τη συνήθεια να τρως πολλά μούρα, φράουλες, μύρτιλλα, όσπρια και μαύρη σοκολάτα.

8. Απόφυγε το κάπνισμα με κάθε τρόπο

Ξέρουμε πως μπορεί να έχεις πάρει μερικές τζούρες στην επαναστατική εφηβεία σου, όμως το κάπνισμα είναι μια κακή συνήθεια για το δέρμα σου που πρέπει να την κόψεις χθες. Μειώνει την αιμάτωση του δέρματος, κάνοντας πιο εμφανή τα σημάδια της γήρανσης και κάθε φορά που εισπνέεις, δημιουργούνται ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου.

9. Έχεις ακμή; Πήγαινε σε έναν δερματολόγο

Παρότι είναι εύκολο να βρεις τα προϊόντα που δίνονται χωρίς συνταγή, μερικές φορές είναι προτιμότερο να δεις έναν επαγγελματία προκειμένου να αποκτήσεις το λιγότερο δυνατό σημάδια από την ακμή. “Είναι πιο δύσκολο να ξεφορτωθείς τις ουλές της ακμής παρά να προσπαθήσεις να μην τις αποκτήσεις”, λέει η Dr. Jaliman.