Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

O αγαπημένος σχεδιαστής των Kardashians σου δείχνει πως να έχεις σιλουέτα κλεψύδρα

Τα τρικς του Olivier Rousteing που δημιουργούν την αίσθηση της θελκτικής καμπύλης.

Ο Οlivier Rousteing εκτός από creative director για τον οίκο Balmain είναι και ο No.1 fan της οικογένειας Kardashian. H πολύ συγκεκριμένη αισθητική του - mini φορέματα με χάντρες, φούστες με έμφαση στη μέση και σακάκια με έντονουν ώμους αποτελούν πλέον την επίσημη ενδυμασία της πιό πολυσυζητημένης οικογένειας του κόσμου. Για την ακρίβεια, η αγάπη του Rousteing για το στυλ των Kardashians έγινε ακόμα πιο εμφανής στο catwalk του Balmain στο Παρίσι όπου κάθε look ήταν μία μίξη από τα καλύτερα street looks των Kim, Kris, Kourtney, Khloe και Kylie (αλλά όχι Kendall). Ενώ δεν ήταν πραγματικά καινοφανή, σίγουρα λειτουργούν ως ένας οδηγός για το πως να πετύχεις την χαρακτηριστική fashion σιλουέττα των Kardashians, την λεγόμενη 'κλεψύδρα'.
Χρησιμοποιώντας έξυπνα στυλιστικά τρικς και παίζοντας με το σχήμα του σώματος, ο Rousteing κατάφερε να δώσει στα πολύ λεπτά, χωρίς καμπύλες μοντέλα την αίσθηση της θελκτικής καμπύλης. Μπορεί να μην σας φαίνεται ιδανικό ένα πολύ κολλητό μεταξένιο φόρεμα και ψηλές μπότες για την αυριανή μέρα στο γραφείο, αλλά αυτά τα tips μπορεί να γίνουν χρήσιμα την επόμενη φορά που θα θέλετε η μέση σας να φαίνεται πιό λεπτή ή οι γοφοί σας πιό γεμάτοι.

Oversized πανωφόρι

 
Την επόμενη φορά που θα διαλέγετε ένα παλτό ή jacket να θυμάστε πως όσο περισσότερο όγκο έχει τόση περισσότερη έμφαση δίνεται στους ώμους, πράγμα που κάνει τη μέση να φαίνεται λεπτότερη.

Έντονα μανίκια

 
Χωρίς να χρειάζεται να φορέσετε κάτι με μανίκια ολοκληρωτικά από γούνα, η έμφαση στους ώμους και στα χέρια μπορεί να κάνει τους ώμους να φαίνονται πιο πλατιοί. Διαλέξτε κάτι που να κάνει αντίθεση με την υπόλοιπη σιλουέττα. Σιγουρέψτε πως το σακάκι έχει στενή γραμμή.

Μεγάλη ζώνη

 
Όσο πιό μεγάλη και πλατιά η ζώνη τόσο ενισχύεται η φιγούρα του κορσέ. Μία ζώνη σαν κι αυτή θα μπορούσε να κάνει τη μέση να δείχνει μικροσκοπική. Extra bonus αν η μπλούζα έχει λίγο παραπάνω όγκο για αντίθεση.

Διχρωμία

 
Αν φορέσετε ένα συγκεκριμένο χρώμα σαν top, μία ελάχιστα διαφορετική απόχρωση στη μέση και μετά το 'σπάσετε' με ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα (παντελόνι, παπούτσια, καλσόν, ο,τιδήποτε), αυτό μπορεί να δώσει την αίσθηση της 'κλεψύδρας' στο σώμα σας. Προτείνεται ιδανικά το πάνω μέρος του outfit να έχει πιό σκούρα απόχρωση.

Λεπτομέρεια

 
Κρόσια, πούπουλα και γενικά οτιδήποτε που δίνει έναν παραπάνω 'αέρα' αλλά και χάντες ή άλλες λεπτομέρειες μπορούν να δώσουν στους γοφούς σας ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα.